Marinoitu kylkipaisti
Jos haluat grillata kylkipaistisi, se kannattaa esipaistaa uunissa. Myös keittäminen käy hyvin, sitten penslaat kylkiluut marinadilla ennen grillausta. Ellet grillaa ulkona, valmistuksen voi hyvin viimeistellä uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ kg kylkipaistia
Marinadi
- 2 dl punaviiniä
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 rkl hunajaa
- ¼ dl kiinalaista soijaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita marinadi ja anna kylkipaistin maustua siinä 4-5 tuntia. Valuta liha, säästä marinadi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Laita kylkiluut uunipannuun, peitä alumiinifoliolla.
4. Laita uunipannu uunin keskitasolle n. 30 minuutiksi, joka lyhentää grillausaikaa. Penslaa uudestaan marinadilla ja grillaa hitaasti hiilloksella kunnes paisti on valmis. Grillatut omenaviipaleet ovat maukas lisuke.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka