Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Marinoitu kylkipaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat grillata kylkipaistisi, se kannattaa esipaistaa uunissa. Myös keittäminen käy hyvin, sitten penslaat kylkiluut marinadilla ennen grillausta. Ellet grillaa ulkona, valmistuksen voi hyvin viimeistellä uunissa.

Neljälle

  • 1 ½ kg kylkipaistia

Marinadi

  • 2 dl punaviiniä
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • ¼ dl kiinalaista soijaa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita marinadi ja anna kylkipaistin maustua siinä 4-5 tuntia. Valuta liha, säästä marinadi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Laita kylkiluut uunipannuun, peitä alumiinifoliolla.

4. Laita uunipannu uunin keskitasolle n. 30 minuutiksi, joka lyhentää grillausaikaa. Penslaa uudestaan marinadilla ja grillaa hitaasti hiilloksella kunnes paisti on valmis. Grillatut omenaviipaleet ovat maukas lisuke.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki