Nopea rouhelimppu
Kuten kaikki leivonnaiset, joissa käytetään leivinjauhetta, tämäkin maistuu parhaalta vastapaistettuna. Jos jotakin jää yli, pakasta sivuina, jotka voit tarvittaessa sulatta leivänpaahtimessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Yksi limppu
- 5 d piimää
- 1 dl siirappia
- 1 tl rouhittua anista
- 1 tl rouhittua fenkolia
- 10 dl ruissihtijauhoa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl soodaa
- vehnärouhetta leivän päälle
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen leipävuoka. Sekoita siirappi ja piimä toisiinsa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele siirappi-piimäseokseen.
2. Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle vehnärouhetta.
3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi