Nopea rouhelimppu

Kuten kaikki leivonnaiset, joissa käytetään leivinjauhetta, tämäkin maistuu parhaalta vastapaistettuna. Jos jotakin jää yli, pakasta sivuina, jotka voit tarvittaessa sulatta leivänpaahtimessa.

Yksi limppu

  • 5 d piimää
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl rouhittua anista
  • 1 tl rouhittua fenkolia
  • 10 dl ruissihtijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • vehnärouhetta leivän päälle
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen leipävuoka. Sekoita siirappi ja piimä toisiinsa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele siirappi-piimäseokseen.

2. Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle vehnärouhetta.

3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!