Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopea rouhelimppu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kuten kaikki leivonnaiset, joissa käytetään leivinjauhetta, tämäkin maistuu parhaalta vastapaistettuna. Jos jotakin jää yli, pakasta sivuina, jotka voit tarvittaessa sulatta leivänpaahtimessa.

Yksi limppu

  • 5 d piimää
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl rouhittua anista
  • 1 tl rouhittua fenkolia
  • 10 dl ruissihtijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • vehnärouhetta leivän päälle
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen leipävuoka. Sekoita siirappi ja piimä toisiinsa. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele siirappi-piimäseokseen.

2. Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle vehnärouhetta.

3. Paista juuri uunin keskitason alapuolella noin 45 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä