Hunajamarinoidut aprikoosit
Lisää marinoidut aprikoosit salaattiin, nauti kasvis- tai broileriruoan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g kuivattuja aprikooseja
- 0,5 l kasvislientä
- 1 dl vettä
- 0,5 dl Rajamäen Hunaja Väkiviinaetikkaa
- 0,5 dl öljyä
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä viipaleina
- rosmariinia, timjamia
Valmistusohje
Kiehauta aprikoosit kasvisliemessä ja anna maustua seuraavaan päivään. Kaada liemi pois ja halkaise aprikoosit.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi aprikoosien päälle. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi päiväksi.
Aprikoosit sopivat käytettäväksi mm. paloiteltuina salaateissa, kasvis- ja broileriruuissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"