Hunajapaistettua porsaanpaistia
Kaikenlaiset hedelmät ovat maukkaita porsaanpaistin kera, esimerkiksi päärynät ja pienet mandariinilohkot.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 ½ kg porsaanpaistia
- 2 rkl hunajaa
- 2-3 rkl puristettua appelsiinimehua
- suolaa ja pippuria
Lisukkeeksi
- mandariinilohkoja
- säilykepäärynöitä
- ruskeaa liemikastiketta
- pieniä, paistettuja perunoita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Mausta liha ja laita se uunivuokaan. Kuumenna hunaja ja appelsiinimehu, penslaa paisti seoksella.
3. Pistä paistiin paistolämpömittari. Paista uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 82 astetta. Valele lihaa paistamisen aikana.
4. Anna paistin levätä 15 minuuttia ennen kuin viipaloit sen ja tarjoilet lisukkeiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Voileipäkakkusushit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät