Sunnuntaipaisti lampaasta

Kokoa perhe sunnuntaipäivälliselle. Vanha hyvä traditio, jota arvostetaan. Kokonainen lampaanpaisti on hyvää tarjottavaa, se hoitaa itse itsensä uunissa.

Kahdeksalle

  • 2-2,5 kg lampaanpaisti luun kera
  • 1 rasia sardelleja hienonnettuna
  • 2 tl rosmariinia
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paisti hienonnetuilla sardelleilla, mausta pippurilla.

2. Pane paisti ritilälle uunipannun päälle ja sirottele pinnalle rosmariinia. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla, kunnes mittarissa on 70 astetta.

3. Tarjoile ruusukaalien, hillosipuleiden ja hyytelön kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.