Sunnuntaipaisti lampaasta
Kokoa perhe sunnuntaipäivälliselle. Vanha hyvä traditio, jota arvostetaan. Kokonainen lampaanpaisti on hyvää tarjottavaa, se hoitaa itse itsensä uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 2-2,5 kg lampaanpaisti luun kera
- 1 rasia sardelleja hienonnettuna
- 2 tl rosmariinia
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paisti hienonnetuilla sardelleilla, mausta pippurilla.
2. Pane paisti ritilälle uunipannun päälle ja sirottele pinnalle rosmariinia. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla, kunnes mittarissa on 70 astetta.
3. Tarjoile ruusukaalien, hillosipuleiden ja hyytelön kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku