Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sunnuntaipaisti lampaasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokoa perhe sunnuntaipäivälliselle. Vanha hyvä traditio, jota arvostetaan. Kokonainen lampaanpaisti on hyvää tarjottavaa, se hoitaa itse itsensä uunissa.

Kahdeksalle

  • 2-2,5 kg lampaanpaisti luun kera
  • 1 rasia sardelleja hienonnettuna
  • 2 tl rosmariinia
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paisti hienonnetuilla sardelleilla, mausta pippurilla.

2. Pane paisti ritilälle uunipannun päälle ja sirottele pinnalle rosmariinia. Paina lihaan paistomittari. Paista uunin alatasolla, kunnes mittarissa on 70 astetta.

3. Tarjoile ruusukaalien, hillosipuleiden ja hyytelön kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti