Hyydytetty matjessillitorttu
Tämä on klassikko juhannukseen ja pääsiäiseen, hyvää ja suosittua. Koristele mielellään avokadolla, kurkulla ja paprikalla kuten kuvassa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 200 g matjessilliä
- 1 hienonnettu punasipuli
- 250 g rahkaa
- 3 dl kermaviiliä
- 4 liivatelehteä
- 200 g maalahden limppua
- 75 g voita
Valmistusohje
1. Murusta leipä ja sekoita voisulan kanssa.
2. Painele leipä-voiseos irtopohjavuoan pohjalle.
3. Hienonna matjessilli ja punasipuli. Sekoita rahkan ja kermaviilin kera. Mausta silliliemellä matjessillipurkista sekä mustapippurilla, halutessasi tillillä.
4. Laita liivatelehdet likoamaan 5 minuutiksi. Älä purista niistä ylimääräistä vettä pois. Sulata ne kattilassa. Kaada liivate rahkaseokseen, sekoita, ja kaada seos vuokaan.
5. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Koristele punasipulilla ja ruohosipulilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka