Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hyydytetty matjessillitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassikko juhannukseen ja pääsiäiseen, hyvää ja suosittua. Koristele mielellään avokadolla, kurkulla ja paprikalla kuten kuvassa.

Neljälle

  • 200 g matjessilliä
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 250 g rahkaa
  • 3 dl kermaviiliä
  • 4 liivatelehteä
  • 200 g maalahden limppua
  • 75 g voita

Valmistusohje

1. Murusta leipä ja sekoita voisulan kanssa.

2. Painele leipä-voiseos irtopohjavuoan pohjalle.

3. Hienonna matjessilli ja punasipuli. Sekoita rahkan ja kermaviilin kera. Mausta silliliemellä matjessillipurkista sekä mustapippurilla, halutessasi tillillä.

4. Laita liivatelehdet likoamaan 5 minuutiksi. Älä purista niistä ylimääräistä vettä pois. Sulata ne kattilassa. Kaada liivate rahkaseokseen, sekoita, ja kaada seos vuokaan.

5. Anna jähmettyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Koristele punasipulilla ja ruohosipulilla.

Tuoreimmat aiheesta

Matjessilli