Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Matjessillileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Voileipä ei yleensä ole hullumpi idea alkupalaksi. Tässä reseptissä maustelimpun kera tarjotaan matjessilliä, jonka on annettu maustua muutaman tunnin ajan marinadissa.

4 annosta

  • 200 g matjesfilettä
  • 2 dl tomaattimehua
  • ½ dl sherryä
  • vastarouhittua mustapippuria
  • 4 viipaletta maustelimppua
  • 1 punasipuli
  • 4 munankeltuaista
  • 1 salaattiruukku
  • 1 tomaatti
  • margariinia

Valmistusohje

1. Huuhdo matjesfileet kylmässä vedessä. Sekoita keskenään tomaattimehu, sherry ja pippuri. Lisää joukkoon matjesfileet ja anna marinoitua muutaman tunnin ajan.

2. Nosta fileet marinadista ja valuta. Leikkaa fileet suikaleiksi pituussuunnassa. Voitele leipäviipaleet, kääri matjessuikaleet rulliksi ja asettele leivän päälle. Erottele keltuaiset ja aseta munankeltuainen keskelle kutakin matjesrullaa. Koristele punasipulirenkailla, salaatinlehdillä ja tomaatilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kalavoileipä