Ihramakkara ja juuresmuusi
Isterband (=ihranauha) on smoolantilainen erikoisuus, ihramakkara, jota tuskin Suomen kaupoista löytyy. Ellet käy Tukholman halleissa ostoksilla, korvaa makkara meikäläisellä ryynimakkaralla.
Neljälle
- 4 isterbandia
- (tai ryynimakkaraa)
- 4 perunaa
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1 lohko juuriselleriä
- 1 liemikuutio
- 1 pieni laakerinlehti
- 1 rkl voita
- suolaa ja pippuria
- persiljasilppua
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja juurekset ja laita kattilaan. Murenna joukkoon liemikuutio, lisää laakerinlehti ja kaada vettä ainesten peitoksi. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä, siivilöi keitinliemi talteen.
2. Purista juurekset perunapuristimella tai survo ne käsin. Lisää hieman keitinlientä ja vatkaa sose kuohkeaksi. Mausta voinokareella, suolalla ja pippurilla. Laita muusi uunivuokaan. Aseta makkarat, joihin olet tehnyt viiltoja, muusin päälle ja pane uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoile sinapin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"