Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ihramakkara ja juuresmuusi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Isterband (=ihranauha) on smoolantilainen erikoisuus, ihramakkara, jota tuskin Suomen kaupoista löytyy. Ellet käy Tukholman halleissa ostoksilla, korvaa makkara meikäläisellä ryynimakkaralla.

Neljälle

  • 4 isterbandia
  • (tai ryynimakkaraa)
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1 lohko juuriselleriä
  • 1 liemikuutio
  • 1 pieni laakerinlehti
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja pippuria
  • persiljasilppua

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja juurekset ja laita kattilaan. Murenna joukkoon liemikuutio, lisää laakerinlehti ja kaada vettä ainesten peitoksi. Keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä, siivilöi keitinliemi talteen.

2. Purista juurekset perunapuristimella tai survo ne käsin. Lisää hieman keitinlientä ja vatkaa sose kuohkeaksi. Mausta voinokareella, suolalla ja pippurilla. Laita muusi uunivuokaan. Aseta makkarat, joihin olet tehnyt viiltoja, muusin päälle ja pane uuniin noin 15 minuutiksi. Tarjoile sinapin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunimakkara