Juuresmuusi käristetyn häränrinnan ja sinappikastikkeen kera

Häränrinta ja juuresmuusi on klassista kotiruokaa. Tässä se saa seurakseen modernin sinappikastikkeen.

Neljälle

  • 500 g riimisuolattua häränrintaa, ohuina viipaleina
  • 2 tl voita

Juuresmuusi

  • 1 iso lanttu
  • 1 porkkana
  • 2 perunaa
  • 5 dl häränlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl voita

Sinappikastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl keittolientä
  • 2 tl dijonsinappia
  • 2 tl sinappia

Valmistusohje

1. Juuresmuusi: Kuori lanttu, porkkana ja perunat. Paloittele ne, laita pataan ja kaada päälle vettä niin että juurekset juuri peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä kannen alla 20-30 minuuttia tai kunnes lantut ovat pehmeitä. Kaada keittovesi pois, säästä osa muusia ja kastiketta varten. Muussaa juurekset ja perunat perunasurvimella. Lisää keittolientä niin että saat sopivan paksuisen muusin, lisää voi ja sekoita.

2. Sinappikastike: Kuumenna ranskankerma, keittoliemi ja sinappi kattilassa. Alenna lämpöä ja anna kiehua muutama minuutti.

3. Kuumenna valurautapannu ja käristä häränrintaviipaleita kuumalla pannulla nokareessa voita. Tarjoile juuresmuusin ja kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!