Keitetty sianmakkara ja muhennetut juurekset
Sianlihamakkara, fläskkorv, on sianlihasta valmistettu raakamakkara. Se on yksi ruotsalaisista erikoisuuksista, joita tuskin sellaisenaan saa Suomesta. Kauppahalleissa ja isoissa tavarataloissa näkee meilläkin toisinaan samankaltaista makkarakiekuraa, jota joissakin perheissä harrastetaan esim. joulumakkarana. Raakojen sianmakkaroiden keitto vaatii malttia, etteivät kuoret halkea.
Neljälle
- 500 g sianlihamakkaraa
- 1 sipuli
- 1 laakerinlehti
- 5 kokonaista maustepippuria
- 1 tl suolaa vesilitraa kohti
Muhennetut juurekset
- 700 g perunoita
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- 1 l maitoa
- suolaa ja valkopippuria
- 2 rkl karkeasiemenistä sinappia
Tarjoiluun
- sinappia
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko sipuli. Huuhtele makkara ja laita se matalaan, laajaan kattilaan. Kaada päälle kylmää vettä, kunnes makkara on peitossa. Lisää mausteet, suola ja sipuli. Kuumenna kiehuvaksi hitaasti, miedolla lämmöllä. Keitä makkaraa aivan hiljaa ilman kantta noin 30 minuuttia.
2. Kuori perunat, palsternakka ja porkkana. Leikkaa ne pienemmiksi paloiksi ja keitä vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Keitä maito kattilassa. Sulata voi toisessa kasarissa, sekoita joukkoon vehnäjauho ja vatkaa tasaiseksi suurukseksi. Sekoita sen joukkoon kuuma maito pikkuhiljaa, koko ajan vatkaten. Keitä seosta hiljaa vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla. Kaada kuuma kastike peruna-porkkana-palsternakkaseokseen ja sekoita varovaisesti. Kuumenna, mutta älä keitä.
3. Leikkaa sianmakkara palasiksi ja tarjoile muhennoksen kanssa. Laita tarjolle myös sinappia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno