Poroa, sieniä ja kolmen värin juuria

ÄLÄ KÄYTÄ! DK03-Ruoka03-Poro

Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistat porosta, sienistä ja juureksista herkullisen ja kevyen aterian. Annos valmistuu terveellisesti ilman kermaa. Vähärasvainen ja maukas poro on annoksen pääosassa.

2 annosta

  • 350 g poron sisäpaistia
  • 100 g metsäsieniä
  • 1 punajuuri
  • 1 keltajuuri
  • 1 raitajuuri
  • ½ nippu kevätsipulia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamicoa
  • suolaa ja valkopippuria myllystä
  • intiaanisokeria
  • yrttejä

Valmistusohje

Puhdista poron sisäpaistista kalvot pois ja leikkaa pihveiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.

Keitä puna-, kelta- ja raitajuuret höyrykattilassa kuoret päällä. Puhdista sienet.

Kuori juuret ja leikkaa viipaleiksi.

Paista pihvit pannulla haluamaasi kypsyyteen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta pihvit folioon vetäytymään noin 10 minuutin ajaksi.

Lisää oliiviöljyä pannulle ja paista sieniä viitisen minuuttia kevätsipulirenkaiden kanssa. Lisää joukkoon puna-, kelta- ja raitajuuret ja lämmitä juurekset . Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon balsamico ja intiaanisokeri.

Kokoa annos lautaselle.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!