Poroa, sieniä ja kolmen värin juuria
Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistat porosta, sienistä ja juureksista herkullisen ja kevyen aterian. Annos valmistuu terveellisesti ilman kermaa. Vähärasvainen ja maukas poro on annoksen pääosassa.
2 annosta
- 350 g poron sisäpaistia
- 100 g metsäsieniä
- 1 punajuuri
- 1 keltajuuri
- 1 raitajuuri
- ½ nippu kevätsipulia
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- suolaa ja valkopippuria myllystä
- intiaanisokeria
- yrttejä
Valmistusohje
Puhdista poron sisäpaistista kalvot pois ja leikkaa pihveiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Keitä puna-, kelta- ja raitajuuret höyrykattilassa kuoret päällä. Puhdista sienet.
Kuori juuret ja leikkaa viipaleiksi.
Paista pihvit pannulla haluamaasi kypsyyteen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta pihvit folioon vetäytymään noin 10 minuutin ajaksi.
Lisää oliiviöljyä pannulle ja paista sieniä viitisen minuuttia kevätsipulirenkaiden kanssa. Lisää joukkoon puna-, kelta- ja raitajuuret ja lämmitä juurekset . Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon balsamico ja intiaanisokeri.
Kokoa annos lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi