Poroa, sieniä ja kolmen värin juuria
Huomenta Suomen Duunikunto-ohjelmasarjan reseptillä valmistat porosta, sienistä ja juureksista herkullisen ja kevyen aterian. Annos valmistuu terveellisesti ilman kermaa. Vähärasvainen ja maukas poro on annoksen pääosassa.
2 annosta
- 350 g poron sisäpaistia
- 100 g metsäsieniä
- 1 punajuuri
- 1 keltajuuri
- 1 raitajuuri
- ½ nippu kevätsipulia
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- suolaa ja valkopippuria myllystä
- intiaanisokeria
- yrttejä
Valmistusohje
Puhdista poron sisäpaistista kalvot pois ja leikkaa pihveiksi. Jätä pihvit huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Keitä puna-, kelta- ja raitajuuret höyrykattilassa kuoret päällä. Puhdista sienet.
Kuori juuret ja leikkaa viipaleiksi.
Paista pihvit pannulla haluamaasi kypsyyteen. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta pihvit folioon vetäytymään noin 10 minuutin ajaksi.
Lisää oliiviöljyä pannulle ja paista sieniä viitisen minuuttia kevätsipulirenkaiden kanssa. Lisää joukkoon puna-, kelta- ja raitajuuret ja lämmitä juurekset . Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää joukkoon balsamico ja intiaanisokeri.
Kokoa annos lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku