Inkiväärileike oliiveilla
Liha on maustettu jauhetulla inkiväärillä, joka sopii aina hyvin yhteen porsaanlihan kanssa. Oliivit antavat hienoa lisämakua. Tarjoile perunamuusin ja vihersalaatin kera.
Neljälle
- 4 kinkkuleikettä (kokolihaa)
- jauhettua inkivääriä
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- 1 maustemitta pippuria
- 1 vatkattu kananmuna
- 2 dl korppujauhoja
- noin 20 vihreää oliivia
Valmistusohje
1. Nuiji lihat ohuemmiksi, ripottele päälle inkivääriä ja hiero mauste lihaan.
2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri lautasella. Kääntele leikkeet siinä, sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna levätä 10-15 minuuttia.
3. Paista leikkeet sitten voissa. Tarjoile viipaloitujen oliivien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku