Metsästäjänleike

Leike, joka tarjoillaan kermamuhennettujen herkkusienten kera. Käytä mielellään sieniä luonnosta, jos sinulla on siihen mahdollisuus.

Neljälle

  • 4 kinkkuleikettä (kokolihaa)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • noin 10 katajanmarjaa, murskattuina
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 2 dl korppujauhoja

Muhennos

  • 300 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • soijaa

Valmistusohje

1. Nuiji lihat ohuiksi.

2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri sekä katajanmarjat lautasella, kääntele leikkeet siinä. Kääntele ne sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna levätä 15 minuuttia.

3. Paista sillä aikaa sienet voissa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja keitä hiljalleen 15-25 minuuttia. Mausta soijalla.

4. Paista leikkeet kypsiksi voissa, kaada päälle sienimuhennos ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.