Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Metsästäjänleike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leike, joka tarjoillaan kermamuhennettujen herkkusienten kera. Käytä mielellään sieniä luonnosta, jos sinulla on siihen mahdollisuus.

Neljälle

  • 4 kinkkuleikettä (kokolihaa)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitta pippuria
  • noin 10 katajanmarjaa, murskattuina
  • 1 vatkattu kananmuna
  • 2 dl korppujauhoja

Muhennos

  • 300 g herkkusieniä, ohuina viipaleina
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl kermaa
  • soijaa

Valmistusohje

1. Nuiji lihat ohuiksi.

2. Sekoita jauhot, suola ja pippuri sekä katajanmarjat lautasella, kääntele leikkeet siinä. Kääntele ne sitten munassa ja viimeiseksi korppujauhoissa. Anna levätä 15 minuuttia.

3. Paista sillä aikaa sienet voissa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja keitä hiljalleen 15-25 minuuttia. Mausta soijalla.

4. Paista leikkeet kypsiksi voissa, kaada päälle sienimuhennos ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkua