Intialainen chilimunakas

Intialaiseen tunnelmaan pääsee Jounin chilimunakas-reseptillä. Lisänä tarjoillaan esimerkiksi basmatiriisiä ja tuoretta tomaattia, sipulia ja sitruunan lohkoja.

Ainekset

  • ½ dl / 1 rkl kirkastettua voita (gheetä, ks. ohje alla)
  • 1 pieni sipuli pieneksi pilkottuna
  • suolaa
  • ½ tl kuminaa (jeeraa)
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 tuore vihreä chilipippuri
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl maitoa
  • merisuolaa
  • pippuria
  • 1 rkl korianterin lehtiä pilkottuna
  • 1 tomaatti (viipaloituna ja siemenet poistettuna)
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

Lämmitä voita korkeareunaisessa pannussa ja paistele siinä sipulia, hyppysellistä suolaa, kuminan siemeniä, kurkumaa, inkivääriä palasina ja chiliä maun mukaan. Anna hautua hiljaisella tulella kannen alla muutama minuutti, kunnes sipuli on kullanväristä (5 minuuttia).

Vatkaa munat maidon kanssa: mausta merisuolalla ja pippurilla ja korianterisilpulla.

Lisää sipulien joukkoon viipaloitu tomaatti, josta on poistettu kanta, ja kypsennä toiset 3–5 minuuttia.

Kaada sipuliseos munien sekaan. Laita pannulle tai kattilaan kirkastettua voita, sekoittele kevyesti ja paista massa siinä munakokkelimaiseksi.

Ghee: lämmitä kattilassa suolatonta voita. Sulata ja laita lasikuppiin jääkaappiin ½–1 tunniksi. Voista jää hera kupin pohjalle ja muu on kirkastettua voita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.