Lämmin vihannesvati
Kokoa keitetyistä mielivihanneksistasi, uusista perunoista ja lempeästä avokadokastikkeesta suloisten kesämakujen sinfonia. Muhevat maut eivät sisällä piilokaloreita, ruoka sopii siis laihduttajallekin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 200 g vihanneksia syöjää kohti
Kastike
- 1 avokado
- 1 nippu persiljaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl crème fraiche (ranskankermaa)
- 1/2 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
Tarjoiluun
- uusia perunoita
Valmistusohje
1. Silppua käsin veitsellä tai aja tehosekoittimessa persilja ja valkosipuli silpuksi. Lusikoi avokadon malto sekaan ja soseuta. Lisää ranskankerma ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Pese ja siisti vihannekset. Keitä iso kattilallinen vettä, suolaa ei tarvita. Laita vihannekset kiehumaan kypsymisjärjestyksessä. Esim. ensin kokonainen kukkakaali ja kaalirapiviipaleet, sitten pikkuporkkanat jne. ja viimeiseksi sokeriherneet, jotka tarvitsevat vain hetken. Voit keittää siis kaikki vihannekset samassa kattilassa, lukuun ottamatta punajuuria, jotka värjäävät kaiken muun vaaleanpunaiseksi. Varo keittämästä vihanneksia ylikypsiksi ja liian pehmeiksi. Maukkaimmillaan ne ovat nipinnapin kypsinä, vielä hieman rapeina.
3. Siivilöi keitinvesi talteen, voit käyttää sitä jossakin toisessa ruoassa liemenä. Ryhmitä kuumat vihannekset lämpimälle vadille ja tarjoile vastakeitettyjen uusien perunoiden sekä avokadokastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"