Ohukaislasagne
Ellet halua valmistaa ohukaisia itse, niitä voi nykyään ostaa valmiina kaupasta, jolloin valmistat ruoan nopeasti.
Neljälle-viidelle
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
- 6-7 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 3 isoa tomaattia, viipaleina
- noin 3 dl juustoraastetta
- hienonnettua persiljaa
Täyte
- 300 g sika-nautajauhelihaa
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 1 maustemitta timjamia
- 1 prk tomaattimurskaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
2. Vatkaa jauhot, suola, maito ja munat. Anna taikinan turvota.
3. Ruskista jauheliha muruiseksi, lisää muut täytteen ainekset ja keitä hiljalleen 30 minuuttia.
4. Paista ohuita ohukaisia, laita ne pellille ja niiden väliin leivinpaperia.
5. Laita 3 ohukaista pohjaksi, lado sitten päälle jauhelihaseosta, tomaattia ja juustoa ja kerrosten välille 2 ohukaista.
6. Peitä ylimmät ohukaiset tomaatilla ja juustolla, gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka