Ohukaislasagne

Ellet halua valmistaa ohukaisia itse, niitä voi nykyään ostaa valmiina kaupasta, jolloin valmistat ruoan nopeasti.

Neljälle-viidelle

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 6-7 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 3 isoa tomaattia, viipaleina
  • noin 3 dl juustoraastetta
  • hienonnettua persiljaa

Täyte

  • 300 g sika-nautajauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuina
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 maustemitta timjamia
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Vatkaa jauhot, suola, maito ja munat. Anna taikinan turvota.

3. Ruskista jauheliha muruiseksi, lisää muut täytteen ainekset ja keitä hiljalleen 30 minuuttia.

4. Paista ohuita ohukaisia, laita ne pellille ja niiden väliin leivinpaperia.

5. Laita 3 ohukaista pohjaksi, lado sitten päälle jauhelihaseosta, tomaattia ja juustoa ja kerrosten välille 2 ohukaista.

6. Peitä ylimmät ohukaiset tomaatilla ja juustolla, gratinoi uunissa kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.