Isot kananuijat lohkoperunapedillä

Omenan hapokkuus yhdessä limetin kanssa antaa broilerin koipireisipaloille eli isoille nuijille hienon maun. Koko ateria kypsyy kerralla uunissa.

Neljälle

  • 4 broilerin koipireisipalaa
  • 1 kg perunoita
  • 5 salottisipulia
  • 40 g voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 tl timjamia
  • 2 tomaattia
  • 1 omena
  • 1 limetti
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori salotit. Paista perunalohkoja ja sipuleita voissa paistinpannulla. Siirrä voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja timjamia.

2. Mausta isot nuijat suolalla ja pippurilla ja ruskista kauttaaltaan voissa paistinpannulla. Siirrä ne perunoiden ja sipulien päälle uunipannuun ja laita vuoka uuniin 45 minuutiksi. Broileri on kypsää, kun lihaneste on ihan kirkasta.

3. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista niistä siemenet. Leikkaa omena lohkoiksi ja poista siemenet. Pane tomaatti- ja omenalohkot paistumaan uunivuokaan viimeisten 5 minuutin ajaksi. Pese limetti, suikaloi kuori ja purista hedelmästä mehu. Tiputtele limettimehu ruoan ylle ennen tarjoilua ja koristele limetinkuorella ja lehtipersiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.