Isot kananuijat lohkoperunapedillä
Omenan hapokkuus yhdessä limetin kanssa antaa broilerin koipireisipaloille eli isoille nuijille hienon maun. Koko ateria kypsyy kerralla uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 broilerin koipireisipalaa
- 1 kg perunoita
- 5 salottisipulia
- 40 g voita
- suolaa ja mustapippuria
- 2 tl timjamia
- 2 tomaattia
- 1 omena
- 1 limetti
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
1. Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Kuori salotit. Paista perunalohkoja ja sipuleita voissa paistinpannulla. Siirrä voideltuun vuokaan ja ripottele pinnalle suolaa, pippuria ja timjamia.
2. Mausta isot nuijat suolalla ja pippurilla ja ruskista kauttaaltaan voissa paistinpannulla. Siirrä ne perunoiden ja sipulien päälle uunipannuun ja laita vuoka uuniin 45 minuutiksi. Broileri on kypsää, kun lihaneste on ihan kirkasta.
3. Kalttaa tomaatit, leikkaa lohkoiksi ja poista niistä siemenet. Leikkaa omena lohkoiksi ja poista siemenet. Pane tomaatti- ja omenalohkot paistumaan uunivuokaan viimeisten 5 minuutin ajaksi. Pese limetti, suikaloi kuori ja purista hedelmästä mehu. Tiputtele limettimehu ruoan ylle ennen tarjoilua ja koristele limetinkuorella ja lehtipersiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"