Makkara-kasvispaistos
Makuja-kokki Maija Silvennoinen tekee torstain ruoaksi helppotekoisen ja maistuvan makkarapaistoksen. Kasvikset antavat tuhdille annokselle keveyttä ja raikautta.
Raaka-aineet
- 1 rkl öljyä
- 1 punasipuli suikaleina
- 3 valkosipulin kynttä viipaleina
- 1 pieni paprika kuutioina
- 1 pieni kukkakaali lohkoina
- 1 pieni kesäkurpitsa kolmioina
- 2 rkl tomaattipyreetä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 2 dl vettä
- 1 lenkkimakkara viipaleina
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Kuullota öljyssä sipulit sekä kasvikset. Lisää tomaattipyree ja anna kiehahtaa hetki.
Mausta suolalla sekä pippurilla ja lisää vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia.
Ruskista makkaraviipaleet kauniin ruskeiksi. Pane makkarat uunivuokaan ja valuta kasviskastike päälle.
Ripottele juustoraaste päälle ja gratinoi kuumassa uunissa ylälämmöllä kauniin ruskeaksi.
Tarjoa rapean ja raikkaan salaatin kera
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku