Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Makkara-kasvispaistos

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Maija Silvennoinen tekee torstain ruoaksi helppotekoisen ja maistuvan makkarapaistoksen. Kasvikset antavat tuhdille annokselle keveyttä ja raikautta.

Raaka-aineet

  • 1 rkl öljyä
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 3 valkosipulin kynttä viipaleina
  • 1 pieni paprika kuutioina
  • 1 pieni kukkakaali lohkoina
  • 1 pieni kesäkurpitsa kolmioina
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa
  • vastajauhettua mustapippuria
  • 2 dl vettä
  • 1 lenkkimakkara viipaleina
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Kuullota öljyssä sipulit sekä kasvikset. Lisää tomaattipyree ja anna kiehahtaa hetki.

Mausta suolalla sekä pippurilla ja lisää vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia.

Ruskista makkaraviipaleet kauniin ruskeiksi. Pane makkarat uunivuokaan ja valuta kasviskastike päälle.

Ripottele juustoraaste päälle ja gratinoi kuumassa uunissa ylälämmöllä kauniin ruskeaksi.

Tarjoa rapean ja raikkaan salaatin kera

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu makkara