Silavamakkaraa skoonelaisten perunoiden ja sinapin kera
Aidot ruotsalaiset silavamakkarat, isterbandit, ovat kaakkoisruotsalainen, hapatettu herkku. Isterbandeja muistuttavat kotoisammat ryynimakkaramme, mutta Suomessa makkaroiden hapattaminen on unohtunut perinne. Makkaroiden kera tarjoillaan tavallisesti muhennettuja perunoita, punajuuria ja sinappia. Tässä saat myös kotitekoisen sinapin ohjeen.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 silavamakkaraa (isterbandia) tai ryynimakkaraa
- 800 g perunoita
- 1 keltasipuli
- 1 rkl voita
- 1 tl vehnäjauhoja
- 1 lihaliemikuutio
- 3 dl kulutusmaitoa
- 1 maustemitta suolaa
- 1 maustemitta pippuria
- hienonnettua persiljaa
- 1 dl vaaleaa sinappijauhetta
- 1 dl erittäin voimakasta, kylmää kahvia
- 1 maustemitta suolaa
- 2 maustemittaa sokeria
- säilöttyjä punajuuria
Valmistusohje
1. Aloita perunoista. Kuori ja kuutioi ne n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli karkeasti. Paista perunat ja sipuli voissa kullanruskeiksi. Puuteroi vehnäjauhoilla, sekoita, lisää liemikuutio ja maito. Keitä perunat pehmeiksi miedolla lämmöllä, suolaa ja pippuroi.
2. Leikkaa muutama viilto makkaroihin ja paista ne läpikotaisin miedolla lämmöllä. Sekoita sinappijauhe kahviin, seos paksuuntuu sekoittamisen myötä. Mausta suolalla ja sokerilla.
3. Tarjoile makkarat skoonelaisten perunoiden kera, ripottele koristeeksi persiljaa, tarjoa niiden kanssa voimakasta sinappia ja punajuuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku