Silavamakkaraa perunamuusin ja punajuurten kera
Aidot ruotsalaiset silavamakkarat, ”isterbandit”, ovat kaakkoisruotsalainen, hapatettu herkku. Isterbandeja muistuttavat kotoisammat ryynimakkaramme, mutta Suomessa makkaroiden hapattaminen on unohtunut perinne. Rapeat silavamakkarat tarjoillaan pehmeän perunamuusin, säilykepunajuurten ja vitamiinipitoisten vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 4 silavamakkaraa (isterbandia) tai ryynimakkaraa
- öljyä tai margariinia paistamiseen
Perunamuusi
- 1 kg perunoita
- 2 rkl voita
- 4 dl maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, raastettua muskottipähkinää
Tarjoiluun
- vihannessekoitusta
- säilykepunajuuria
Valmistusohje
1. Perunamuusi: Kuori perunat ja paloittele ne, keitä pehmeiksi ja muussaa. Lisää voi, suola ja pippuri, jos haluat, voit maustaa myös ripauksella muskottia. Lämmitä maito ja lisää muusiin vähän kerralla, samalla vatkaten. Kun muusi on toivotun paksuista, se on valmista.
2. Leikkaa makkaroihin viillot pituussuuntaan ja paista niitä rasvassa matalalla lämmöllä n. 7 minuuttia.
3. Tarjoile muusin, vihannesten ja punajuurten kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka