Ihramakkaraa ruusukaalien kera
Ruusukaalit eli brysselinkaali sopii niin ihramakkaroiden kuin muidenkin rasvaisten maalaismakkaroiden kanssa. Suomesta tuskin saa ruotsalaista isterbandia eli ihranauhaa, eräänlaista ryynimakkaraa. Voitkin korvata sen suomalaisilla mehevillä ryynimakkaroilla, ellet käy tukholmalaisessa kauppahallissa ostoksilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 isterbandia/ryynimakkaraa
- 400 g ruusukaallia
- suolaa
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 1 dl lihalientä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 1 tl sokeria
- 1 paprika suikaleina
- öljyä paistamiseen
Valmistusohje
1. Keitä ruusukaalit lähes kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä ja valuta lävikössä.
2. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja ruskista kaalit siinä kevyesti. Lisää valkosipulisilppu ja kaada joukkoon lihaliemi ja soija. Anna poreilla pari minuuttia ja ripota päälle sokeri.
3. Leikkaa viillot makkaroihin ja paista ne ruskeiksi. Tarjoile ruusukaalin ja paprikan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka