Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rapeaa pekonia ja perunamuusia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Brennende hjerte -resepti on Meri-Tuuli Lindströmin tekemä, ja tämä resepti on ohjelmasta Köyhät ritarit (2007).

Ainekset

  • sian savukylkeä tai pekonia (n. 80 g / syöjä)
  • perunamuusia
  • etikkapunajuuria
  • voita
  • sipulia pieneksi leikattuna

Valmistusohje

Jos käytät savukylkeä, leikkaa se pieniksi kuutioiksi ennen paistamista. Pekoni on mielestäni taas helpompi paistaa rapeaksi siivuina ja sitten vasta silputa. Paista pekoni tai savukylkikuutiot pannulla rapeaksi, leikkaa pekonisiivut pieneksi.

Viipaloi punajuuret sillä välin kun lämmität perunamuusin. Kumoa jokaisen syöjän lautaselle kaksi isoa kauhallista perunamuusia. Tee keskelle pieni syvennys, johon tulee voisilmä. Ripottele muusin päälle n. 1 dl verran rapeaa pekonisilppua, sivuun kolme punajuuriviipaletta ja koristele sipulisilpulla. Tarjoa sinapin ja ketsupin kanssa, mieluiten ikkunasta pihan puolelle niin kuin snagarilla kuuluu.

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki