Meribassia Maxin tapaan
On olemassa sanonta Vieraat ovat kuin tuore kala - alkavat haista kolmantena päivänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4 x 220g meribassifileitä
- 5 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1 paprika, pilkottuna
- 1 punasipuli pilkottuna
- persiljaa, hyvin pilkottuna
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Makea hapankastike
- 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
- 1/2 balsamiviinietikkaa
- 2 ruokalusikallista hunajaa
Valmistusohje
Sanonta pätee Davidin mukaan muun muassa Maxin kolmen kuukauden asumisvierailuun.
- Lämmitä pannulla 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä ja lisää fileet. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Paista muutaman minuutin ajan molemmin puolin ja poista lämmöstä.
- Lämmitä jäljelle jäänyt oliiviöljy toisessa pannussa ja lisää vihannekset. Paista kunnes ne ovat pehmeitä haarukalla kokeiltuna. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä neitsytoliiviöljy kastiketta varten. Lisää balsamiviinietikka, hunaja ja sekoita hyvin. Paista ja annan hautua, kunnes kastike paksuuntuu.
- Aseta jokaisen ahvenfileen alle kasvispeti. Kaada kastiketta päälle ja lisää persiljat. Tarjoile lämpimänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi