Meribassia Maxin tapaan

On olemassa sanonta Vieraat ovat kuin tuore kala - alkavat haista kolmantena päivänä.

4 hengelle

  • 4 x 220g meribassifileitä
  • 5 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1 paprika, pilkottuna
  • 1 punasipuli pilkottuna
  • persiljaa, hyvin pilkottuna
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Makea hapankastike

  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä
  • 1/2 balsamiviinietikkaa
  • 2 ruokalusikallista hunajaa

Valmistusohje

Sanonta pätee Davidin mukaan muun muassa Maxin kolmen kuukauden asumisvierailuun.

- Lämmitä pannulla 3 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä ja lisää fileet. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Paista muutaman minuutin ajan molemmin puolin ja poista lämmöstä.

- Lämmitä jäljelle jäänyt oliiviöljy toisessa pannussa ja lisää vihannekset. Paista kunnes ne ovat pehmeitä haarukalla kokeiltuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy kastiketta varten. Lisää balsamiviinietikka, hunaja ja sekoita hyvin. Paista ja annan hautua, kunnes kastike paksuuntuu.

- Aseta jokaisen ahvenfileen alle kasvispeti. Kaada kastiketta päälle ja lisää persiljat. Tarjoile lämpimänä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!