Jääkylmä jogurttikeitto
Bulgaria on jogurtin kotimaa. Siellä jogurttia tarjotaan eri muodoissa pitkin päivää, myös juomana ja keittona. Tunnetuin on tämä tarator-keitto, johon tarvitaan muun muassa jääkylmää jogurttia, kurkkua ja valkosipulia. Tarjotaan lämpimänä kesäpäivänä leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 2 kurkkua
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl viinietikkaa
- ½ rkl hienonnettua tilliä
- 5 dl maustamatonta jogurttia
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl hienonnettua minttua
Valmistusohje
1. Kuori kurkut. Leikkaa ne ensin neljään osaan pituussuunnassa ja sitten poikittain viipaleiksi. Pane kurkkuviipaleet kulhoon ja ripottele päälle suolaa.
2. Hiero toisen kulhon sisäpuoli valkosipulinkynnellä. Mittaa kulhoon viinietikka, tilli ja jogurtti. Sekoita hyvin ja kaada kurkkujen päälle.
3. Pirskottele pintaan öljyä ja koristele mintulla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku