Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jääkylmä jogurttikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Bulgaria on jogurtin kotimaa. Siellä jogurttia tarjotaan eri muodoissa pitkin päivää, myös juomana ja keittona. Tunnetuin on tämä tarator-keitto, johon tarvitaan muun muassa jääkylmää jogurttia, kurkkua ja valkosipulia. Tarjotaan lämpimänä kesäpäivänä leivän kera.

4 annosta

  • 2 kurkkua
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl viinietikkaa
  • ½ rkl hienonnettua tilliä
  • 5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl hienonnettua minttua

Valmistusohje

1. Kuori kurkut. Leikkaa ne ensin neljään osaan pituussuunnassa ja sitten poikittain viipaleiksi. Pane kurkkuviipaleet kulhoon ja ripottele päälle suolaa.

2. Hiero toisen kulhon sisäpuoli valkosipulinkynnellä. Mittaa kulhoon viinietikka, tilli ja jogurtti. Sekoita hyvin ja kaada kurkkujen päälle.

3. Pirskottele pintaan öljyä ja koristele mintulla juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto