Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Persialainen jogurtti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lähes kaikki persialaiset ruoat tarjoillaan jonkinlaisen jogurtin kanssa. Sitä käytetään sekä kastikkeena että ainesosana. Jogurtin etu tuoreeseen maitoon verrattuna on sen parempi säilyvyys lämpimässä ilmastossa.

Ainekset

  • Neljälle

Jogurttia kurkun ja mintun kera

  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 1/3 lavakurkku
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl kuivattua minttua tai 2 rkl hienonnettua tuoretta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä

  • 2 dl ruoanvalmistusjogurttia
  • 2 rkl rusinoita
  • 2 rkl hienonnettuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Jogurttia kurkun ja mintun kera: Kuutioi kurkku, purista valkosipuli. Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään maustumaan.

2. Jogurttia rusinoilla ja pähkinöillä: Sekoita kaikki ainekset ja laita kylmään. Säästä hieman pähkinöitä ja rusinoita koristeluun.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka