Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jaanan ohut porsaankylkipaisti mustaherukkakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on eräs yksinkertaisimmista kylkipaistiruoista, joita voit valmistaa. Maku on ihana, eikä lainkaan suhteessa tehdyn työn määrään; älä kerro vieraillesi, kuinka helppoa ruoan valmistaminen oli! Keitetyt perunat ja porkkanaraaste maistuvat hyviltä lisukkeina.

Neljälle

  • 1 kg porsaankylkipaistia
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl mustaherukkahyytelöä
  • ½ tl jauhettua valkopippuria
  • 2 dl makeaa sinappia

Valmistusohje

1. Sulata sinappi ja mustaherukkahyytelö hitaasti kattilassa miedolla lämmöllä. Hiero lihaan suolaa ja valkopippuria ja penslaa mustaherukkakastikkeella joka puolelta.

2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 1 tunti jos paisti on paksu, ohuemmalle riittää 30 minuuttia. Laita ensin luupuoli ylöspäin ja käännä, kun puolet ajasta on kulunut. Penslaa kastikkeella muutama kerta. Kun lihat irtoavat luista tai lihan sisälämpötila on 85 astetta, paisti on valmis.

3. Leikkaa kylkipaisti niin että jokaisen lihapalan keskellä on luu. Tarjoile lopun mustaherukkakastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset