Jaanan ohut porsaankylkipaisti mustaherukkakastikkeella
Tämä on eräs yksinkertaisimmista kylkipaistiruoista, joita voit valmistaa. Maku on ihana, eikä lainkaan suhteessa tehdyn työn määrään; älä kerro vieraillesi, kuinka helppoa ruoan valmistaminen oli! Keitetyt perunat ja porkkanaraaste maistuvat hyviltä lisukkeina.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg porsaankylkipaistia
- 2 tl suolaa
- 2 dl mustaherukkahyytelöä
- ½ tl jauhettua valkopippuria
- 2 dl makeaa sinappia
Valmistusohje
1. Sulata sinappi ja mustaherukkahyytelö hitaasti kattilassa miedolla lämmöllä. Hiero lihaan suolaa ja valkopippuria ja penslaa mustaherukkakastikkeella joka puolelta.
2. Paista 200-asteisessa uunissa n. 1 tunti jos paisti on paksu, ohuemmalle riittää 30 minuuttia. Laita ensin luupuoli ylöspäin ja käännä, kun puolet ajasta on kulunut. Penslaa kastikkeella muutama kerta. Kun lihat irtoavat luista tai lihan sisälämpötila on 85 astetta, paisti on valmis.
3. Leikkaa kylkipaisti niin että jokaisen lihapalan keskellä on luu. Tarjoile lopun mustaherukkakastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku