Lampaanpaisti gorgonzolan kera
Hieman työläs ruokalaji, mutta hyvin palkitseva, kun ihana paisti leikataan viipaleiksi. Hasselbackanperunat, karamellisoidut porkkanat ja vihreät pavut saattelevat ruokaa hienosti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle
- 2 kg lampaanpaisti luineen
- suolaa ja mustapippuria
- 100 g gorgonzola-juustoa
- ½ dl kahvikermaa
- 1 dl portviiniä
- paistinsitomislankaa
- paistopussi
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Poista lampaanpaistista muut luut, paitsi reisiluu. Mausta paisti sisä- ja ulkopuolelta. Sekoita juusto kerman kanssa ja levitä siitä 2/3 paistin sisälle. Kokoa liha muotoonsa ja sido napakasti paistinlangalla.
2. Pane paisti paistopussiin ja paina lihaan lämpömittari. Paista lihaa, kunnes mittari näyttää 62-65 astetta, noin 1 1/4 tuntia. Ota paisti uunista, anna hiukan jäähtyä ja poista langat. Pane liha uunivadille.
3. Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen. Kaada portviini paistin päälle ja levitä loput juustosta sen pinnalle. Laita takaisin uuniin, kunnes juusto on sulanut. Siivilöi paistoliemi ja tarjoile kastikkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku