Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jäinen kurkku- ja melonikeitto katkarapujen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä keitto näyttää yksinkertaiselta, mutta siinä on melko lailla askaroimista. Valmistus alkaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä aineksien täytyy valua siivilässä yön yli. Sen täytyy olla myös pakastimessa tunti ennen tarjoilua. Tarvitset tehosekoittimen tai muun soseutuskoneen. Tämä annos on tarkoitettu alkuruoaksi.

Neljälle

  • 1 ½ vihreää kurkkua
  • 1 hunajameloni
  • 2 tl limettimehua
  • ½ tuore jalapeno
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 28 katkarapua kuorineen

Valmistusohje

1. Kuori ja poista siemenet kurkusta ja melonista. Soseuta hedelmäliha ja pane valumaan yön yli siivilään, jossa on siivilävaate.

2. Hienonna jalapeno pieneksi ja laita kurkku-melonimehuun tunniksi tai kauemmaksikin aikaa, jos haluat tulisuutta lisää. Poista jalapenohake ja mausta keitto limettimehulla, suolalla ja pippurilla. Pane keitto pakastimeen noin tunti ennen tarjoilua, mutta pidä huoli, ettei se jäädy. Laita lautaset kylmään.

3. Kuori katkaravut. Lusikoi keitto kylmille lautasille. Koristele katkaravuilla ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Alkuruokakeitto