Jäinen kurkku- ja melonikeitto katkarapujen kera
Tämä keitto näyttää yksinkertaiselta, mutta siinä on melko lailla askaroimista. Valmistus alkaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä aineksien täytyy valua siivilässä yön yli. Sen täytyy olla myös pakastimessa tunti ennen tarjoilua. Tarvitset tehosekoittimen tai muun soseutuskoneen. Tämä annos on tarkoitettu alkuruoaksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ½ vihreää kurkkua
- 1 hunajameloni
- 2 tl limettimehua
- ½ tuore jalapeno
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 28 katkarapua kuorineen
Valmistusohje
1. Kuori ja poista siemenet kurkusta ja melonista. Soseuta hedelmäliha ja pane valumaan yön yli siivilään, jossa on siivilävaate.
2. Hienonna jalapeno pieneksi ja laita kurkku-melonimehuun tunniksi tai kauemmaksikin aikaa, jos haluat tulisuutta lisää. Poista jalapenohake ja mausta keitto limettimehulla, suolalla ja pippurilla. Pane keitto pakastimeen noin tunti ennen tarjoilua, mutta pidä huoli, ettei se jäädy. Laita lautaset kylmään.
3. Kuori katkaravut. Lusikoi keitto kylmille lautasille. Koristele katkaravuilla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka