Jäinen kurkku- ja melonikeitto katkarapujen kera

Tämä keitto näyttää yksinkertaiselta, mutta siinä on melko lailla askaroimista. Valmistus alkaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä aineksien täytyy valua siivilässä yön yli. Sen täytyy olla myös pakastimessa tunti ennen tarjoilua. Tarvitset tehosekoittimen tai muun soseutuskoneen. Tämä annos on tarkoitettu alkuruoaksi.

Neljälle

  • 1 ½ vihreää kurkkua
  • 1 hunajameloni
  • 2 tl limettimehua
  • ½ tuore jalapeno
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • 28 katkarapua kuorineen

Valmistusohje

1. Kuori ja poista siemenet kurkusta ja melonista. Soseuta hedelmäliha ja pane valumaan yön yli siivilään, jossa on siivilävaate.

2. Hienonna jalapeno pieneksi ja laita kurkku-melonimehuun tunniksi tai kauemmaksikin aikaa, jos haluat tulisuutta lisää. Poista jalapenohake ja mausta keitto limettimehulla, suolalla ja pippurilla. Pane keitto pakastimeen noin tunti ennen tarjoilua, mutta pidä huoli, ettei se jäädy. Laita lautaset kylmään.

3. Kuori katkaravut. Lusikoi keitto kylmille lautasille. Koristele katkaravuilla ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.