Janssoninkiusaus anjovisfileellä
Janssoninkiusaus sopii kiistattomasti niin tavalliseksi arkiruoaksi kuin illanistujaisten suolapalaksikin - suun kostukkeen maistuvat tällöin olut ja snapsit.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 6 perunaa
- 20 anjovisfileetä
- 2 sipulia
- voita vuoan voiteluun
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori sipulit ja perunat. Leikkaa sipuli renkaiksi ja perunat tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Voitele uuninkestävä vuoka ja leitä pohjalle puolet perunasuikaleista. Peitä perunat anjovisfileillä, säästä liemi. Levitä anjovisten päälle sipulirenkaita ja jäljelle jääneet perunat.
2. Painele ainekset vuoassa hieman tiiviimmäksi, kaada päälle anjovisliemi ja ripottele pinnalle korppujauhot. Kaada kiusauksen pinnalle kerma ja pane paistumaan uuniin 45 minuutiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku