Janzonin kiusaus
Tämä ruotsalaisklassikko on saanut nimensä oopperalaulaja Pelle Janzonin mukaan. Se toimii hyvin voileipäpöydässä, lounaana tai myöskin yöpalana – koska se sopii niin hyvin yhteen oluen ja snapsin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 6 perunaa
- 20 anjovisfileetä
- 2 keltasipulia
- voita vuokaan
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl korppujauhoja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli, kuori ja suikaloi perunat tulitikunkokoisiksi. Voitele uuninkestävä vuoka ja laita sen pohjalle puolet perunasuikaleista. Peitä anjovisfileillä, säästä liemi. Laita päälle sipuli ja loput perunatikuista.
2. Pakkaa vuoan aineksia hieman kokoon, kaada päälle anjovisliemi ja ripottele päälle korppujauhoja. Kaada päälle kerma ja paista uunissa 45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"