Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lauantaipannu katkaravuilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pieni illallinen, joka on yhtä hyvää keskellä viikkoa.

Neljälle

  • noin 1 kg kuorellisia katkarapuja
  • 5 rkl voita
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • 6 cl konjakkia
  • 3 salottisipulia, hienonnettuina
  • ½ tl jokaista: currya, paprikajauhetta ja rakuunaa
  • 2-3 rkl jokaista: tomaattipyreetä ja chilikastiketta
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Kääntele ne vehnäjauhoissa ja ravista.

2. Sulata voi paistokasarissa. Lisää katkaravut ja freesaa nopeasti, lisää konjakki, poimi katkaravut pannusta. Siivilöi liemi.

3. Paista sipuli nokareessa voita, ripottele päälle mausteet ja lisää liemi. Lisää muut ainekset. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.

4. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä nopeasti, ripottele päälle tilli. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapukastike