Lauantaipannu katkaravuilla
Pieni illallinen, joka on yhtä hyvää keskellä viikkoa.
Neljälle
- noin 1 kg kuorellisia katkarapuja
- 5 rkl voita
- vehnäjauhoja
- suolaa
- 6 cl konjakkia
- 3 salottisipulia, hienonnettuina
- ½ tl jokaista: currya, paprikajauhetta ja rakuunaa
- 2-3 rkl jokaista: tomaattipyreetä ja chilikastiketta
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Kääntele ne vehnäjauhoissa ja ravista.
2. Sulata voi paistokasarissa. Lisää katkaravut ja freesaa nopeasti, lisää konjakki, poimi katkaravut pannusta. Siivilöi liemi.
3. Paista sipuli nokareessa voita, ripottele päälle mausteet ja lisää liemi. Lisää muut ainekset. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.
4. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä nopeasti, ripottele päälle tilli. Tarjoile keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku