Lauantaipannu katkaravuilla

Pieni illallinen, joka on yhtä hyvää keskellä viikkoa.

Neljälle

  • noin 1 kg kuorellisia katkarapuja
  • 5 rkl voita
  • vehnäjauhoja
  • suolaa
  • 6 cl konjakkia
  • 3 salottisipulia, hienonnettuina
  • ½ tl jokaista: currya, paprikajauhetta ja rakuunaa
  • 2-3 rkl jokaista: tomaattipyreetä ja chilikastiketta
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Kääntele ne vehnäjauhoissa ja ravista.

2. Sulata voi paistokasarissa. Lisää katkaravut ja freesaa nopeasti, lisää konjakki, poimi katkaravut pannusta. Siivilöi liemi.

3. Paista sipuli nokareessa voita, ripottele päälle mausteet ja lisää liemi. Lisää muut ainekset. Anna kiehua hiljalleen pari minuuttia.

4. Lisää katkaravut ja anna niiden lämmetä nopeasti, ripottele päälle tilli. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.