Pähkinäpikkuleivät kuorrutteella

Kaksinkertaiset pähkinäpikkuleivät hillotäytteellä ja glaseerauksella herättävät varmasti arvostusta.

Kahdelle

  • 200 g hasselpähkinöitä
  • 200 g voita
  • 1 dl kidesokeria
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • hilloa, kiinteää, ei liian makeaa
  • 1 munanvalkuainen
  • mantelirouhetta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jauha pähkinät mantelimyllyssä.

2. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi, lisää pähkinät ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Anna taikinan levätä kylmässä n. 1 tunti muovikelmuun käärittynä.

3. Voitele kaksi peltiä tai käytä leivinpaperia. Pyörittele taikina neljäksi, n. 3 cm paksuksi pitkoksi, jotka mahtuvat pellille. Laita kaksi pitkoa kummallekin pellille ja litistä ne, tasoita reunat. Paista uunin keskitasolla tai kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

4. Leikkaa pitkot n. 6 cm pituisiksi pikkuleiviksi. Levitä litteälle puolelle hilloa ja laita pikkuleivät yhteen kaksi ja kaksi.

5. Sekoita tomusokeri ja munanvalkuainen paksuksi kuorrutukseksi, levitä pikkuleiville. Koristele pähkinöillä tai manteleilla. Näitä pikkuleipiä et voi pakastaa, ne ovat parhaimmillaan vastaleivottuina tai pari päivää vanhoina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!