Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jättirapu-parmankinkkusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Gluteeniton ja laktoositon salaatti maistuu lounaaksi.

Ainekset

  • 150 g jättirapuja
  • 6 siivua parmankinkkua
  • salaatteja, esim. jää-, tammenlehvä- ja lollorossosalaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku punamangoldia
  • 2 kypsää kanamunaa
  • pala kurkkua
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 1 punasipuli
  • 200 g neulapapuja
  • 3 rkl balsami-viinietikkaa (Rajamäen)
  • 8 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi)
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa neulapavut sentin paloiksi ja keitä ne kypsiksi. Jäähdytä kylmän veden alla ja valuta hyvin. Laita kulhoon. Kuori ja pilko kurkku, halkaise kirsikkatomaatit ja kuori ja siivuta punasipuli. Lisää ne neulapapujen joukkoon. Pese ja revi salaatit. Kuivaa hyvin. Puhdista basilikasta ja mangoldista lehdet. Sekoita salaattien joukkoon. Kuori ja lohko kananmunat.

Leikkaa parmankinkku suikaleiksi ja paista se pannulla rapeaksi. Mausta vihannekset etikalla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastian pohjalle. Pyöräytä salaatit saman kulhon kautta ja aseta vihannesten päälle. Ripottele päälle parmankinkku ja kananmunalohkot. Lopuksi paista ravut nopeasti pannulla ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Asettele salaatin päälle ja tarjoile heti, hyvä leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti