Parmankinkkua ja melonisalaattia
Tämä on nopeasti valmistuva alkuruoka. Parmankinkun suolaisuus ja melonin makeus sopivat mainiosti yhteen. Jos tuplaat reseptin määrät ja tarjoilet leipää lisäksi, ruokalaji soveltuu hyvin kevyeksi kesälounaaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 8 viipaletta parmankinkkua
- 1/3 galiameloni
- ½ kurkku
- ½ nippu ruohosipulia
- 1 tl yrttisuolaa
- ½ maustemitta jauhettua valkopippuria
- ½ paprika
- 20 g parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Kuutioi meloni, kurkku ja paprika ja sekoita. Hienonna ruohosipuli ja ripottele salaatin päälle, mausta yrttisuolalla ja valkopippurilla.
2. Asettele parmankinkkua ja melonisalaattia vadille, raasta päälle hieman parmesaanijuustoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka