Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tortillasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Yllätä ystäväsi espanjalaisella salaatilla. Annos sopii hyvin tarjoiltavaksi vaikkapa juhliin.

Neljälle hengelle

  • 3-4 perunaa keitettynä
  • 4 vartta kevätsipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 8 siivua serrano-kinkkua
  • 10 oliivia
  • 6 kananmunaa
  • 1 dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tomaattia
  • 300 g salaattia
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Valmista ensiksi espanjalainen munakas. Viipaloi kypsät perunat, sipulit, kinkku sekä oliivit ja paista niitä pannulla hetken aikaa, kunnes ainekset saavat kauniin värin kauttaaltaan.

Riko sillä välin munat kulhoon, sekoita rakenne rikki ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja kaada voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan paistuneet raaka-aineet, sekoita hyvin ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Leikkaa tomaatit 8 osaan, sekoita salaatin kanssa ja nostele tarjoiluastiaan. Leikkaa munakas paloiksi ja nostele salaatin reunoille.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 320 kcal

Proteiinia 20g (25 E%)

Hiilihydraatteja 17g (22 E%)

Kuitua 3g

Rasvaa 19g (54 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 3g (16% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)

Suolaa 2g

Krutonkien poisjättäminen laskee annoksen energiatasoa 70 kcal:lla

Tuoreimmat aiheesta

Kinkkusalaatti