Jauhelihapihvi jogurttivihannesten kera
Tavallinen jauhelihapihvi kaipaa joskus pientä piristystä. Tässä reseptissä vihanneksia marinoidaan ensin etikkaliemessä ja sekoitetaan sitten jogurtin kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 500 g naudan jauhelihaa
- 2 rkl vettä
- ½ sipuli
- suolaa ja rouhittu valkopippuria
- voita paistamiseen
Vihannekset
- 2 rkl väkiviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- 1 dl vettä
- 100 g tuoretta kurkkua
- 100 g paprikaa
- 100 g punasipulia
- 1½ dl ruokajogurttia
Valmistusohje
1. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Anna jäähtyä. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi myös kurkku ja paprika. Kaada etikkaliemi vihannesten päälle ja anna vetäytyä hetken. Kaada sitten liemi pois ja sekoita vihannekset ruokajogurttiin.
2. Kuori ja raasta sipuli. Pane jauheliha kulhoon, kaada joukkoon vesi, lisää sipuli ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele 12 pikkupihviä ja paista ne voissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka