Jauhelihapihvi jogurttivihannesten kera

Tavallinen jauhelihapihvi kaipaa joskus pientä piristystä. Tässä reseptissä vihanneksia marinoidaan ensin etikkaliemessä ja sekoitetaan sitten jogurtin kanssa.

4 annosta

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 2 rkl vettä
  • ½ sipuli
  • suolaa ja rouhittu valkopippuria
  • voita paistamiseen

Vihannekset

  • 2 rkl väkiviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 100 g tuoretta kurkkua
  • 100 g paprikaa
  • 100 g punasipulia
  • 1½ dl ruokajogurttia

Valmistusohje

1. Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Anna jäähtyä. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi myös kurkku ja paprika. Kaada etikkaliemi vihannesten päälle ja anna vetäytyä hetken. Kaada sitten liemi pois ja sekoita vihannekset ruokajogurttiin.

2. Kuori ja raasta sipuli. Pane jauheliha kulhoon, kaada joukkoon vesi, lisää sipuli ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele 12 pikkupihviä ja paista ne voissa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!