Jauheliha-pippuripihvit
Jauheliha-pippuripihvejä herkullisten folioperunoiden kanssa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 600 g naudan paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- mustapippuria
- viherpippuria
- rosepippuria
- suolaa
- 2 dl kermaa
- 4 rkl sinappia
- 2-4 rkl vasikanfondia
- 2 cl konjakkia
Folioperunat
- Suuria, jauhoisia perunoita
- Alumiinifoliota
- Smetanaa, voita tai margariinia
Valmistusohje
Leikkaa sipuli hakkeeksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Mausta murskatuilla pippureilla ja suolalla. Säästä pippureita myös kastikkeeseen.
Muotoile jauhelihamassasta paksuja, tasakokoisia pihvejä ja paista ne kuumalla pannulla ilman lisättyä rasvaa. Kun olet kääntänyt pihvit, sivele niiden pinnalle sinappia ja ripottele päälle rouhittuja pippureita.
Kaada kerma, konjakki ja tilkka vasikanfondia pannulle ja hauduta pihvit kypsiksi, muutaman kerran käännellen. Tarjoa lisäkkeenä foliossa paisettua uuniperunaa.
Revi foliosta neliömäisiä paloja ja kääri pestyt perunat huolellisesti niiden sisään.
Paista perunat 200-asteisessa uunissa kypsiksi 1-2 tuntia.
Avaa foliopaketit leikkaamalla perunaan ristikko ja puristamalla ne auki. Upota lusikka, jossa on reilu nokare smetanaa tai voita, avattuun perunaan ja nosta lautaselle sellaisenaan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku