Jauhelihaborssi
Tätä reseptiä kannattaa kokeilla, koska kaiken hyvän lisäksi tämän on vielä varsin kevytkin ruoka.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 450 g punajuurta
- 2 porkkanaa
- 50 g juuriselleriä
- 50 g palsternakkaa
- 200 g keräkaalia
- pieni pala purjoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 1/2 l vettä
- 4 (gluteenitonta) lihaliemikuutiota
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 pienen sitruunan mehu
- 1 rkl hunajaa
- 3 laakerinlehteä
- 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna
- (suolaa ja rouhittua mustapippuria)
Valmistusohje
Kuori ja raasta juurekset ja kaali. Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli.
Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista jauheliha. Lisää raastetut kasvikset ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää loput ainekset kattilaan ja anna keiton kiehua noin 20 minuuttia. (Tarjoa smetanan kanssa.)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa