Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihaborssi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä reseptiä kannattaa kokeilla, koska kaiken hyvän lisäksi tämän on vielä varsin kevytkin ruoka.

Ainekset

  • 450 g punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 50 g juuriselleriä
  • 50 g palsternakkaa
  • 200 g keräkaalia
  • pieni pala purjoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 1/2 l vettä
  • 4 (gluteenitonta) lihaliemikuutiota
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 pienen sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 3 laakerinlehteä
  • 1 rkl tuoretta rakuunaa hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta kirveliä hienonnettuna
  • (suolaa ja rouhittua mustapippuria)

Valmistusohje

Kuori ja raasta juurekset ja kaali. Huuhdo ja hienonna purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja ruskista jauheliha. Lisää raastetut kasvikset ja jatka paistamista 5 minuuttia. Lisää loput ainekset kattilaan ja anna keiton kiehua noin 20 minuuttia. (Tarjoa smetanan kanssa.)

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihakeitto