Keväinen jauhelihakeitto
Kevyt jauhelihakeitto on täynnä makua ja täyttää vatsan. Tästä keitosta riittää useammaksikin päiväksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Raaka-aineet
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 hienonnettu sipuli
- 1/2 l (200 g) suikaleina varhaiskaalia
- 1 l(200 g) paloiteltua kukkakaalia
- 2 kuorittua viipaloitua porkkanaa
- 2 kuutioitua tomaattia
- 1 tl suolaa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1/4 tl valkopippuria
- 1 l vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 200 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Kuori ja paloittele kasvikset. Mittaa oliiviöljy kattilaan ja kuumenna. Laita kattilaan sipuli, kaali, kukkakaali, porkkanat ja tomaatit. Kuullota miedolla lämmöllä niin etteivät ne ruskistu.
Mausta basilikalla, pippurilla ja suolalla. Lisää vesi ja keitä miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Ruskista jauheliha paistipannulla öljyssä kauniin ruskeiksi. Lisää keittoon ja anna kiehua miedolla lämmöllä viisi minuuttia. Tarkista maku. Lisää hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä