Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaikka kesä on grillauksen kulta-aikaa, on toisinaan mukava valmistaa jotain helppoa ja näppärää uunissa. Kesään hyvin sopiva ja uunissa näppärästi paistuva herkku ovat Sami Garamin jauhelihalla täyteyt kesäkurpitsat.

Raaka-aineet

  • 2 kesäkurpitsaa
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 tuore chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl korppujauhoja
  • 50 g juustoraastetta
  • suolaa

Valmistusohje

Koverra kesäkurpitsoista siemenkodat pois. Ripottele niiden päälle suolaa ja anna itkettyä.

Sekoita jauheliha, pilkottu sipuli, silputtu chili ja valkosipuli keskenään. Mausta suolalla ja ripottele puolet korppujauhoista mukaan. Anna massan tekeentyä ainakin vartin verran ja täytä kesäkurpitsat sillä.

Ripottele loppu korppujauho tasaisesti täytettyjen kesäkurpitsojen päälle ja pinnoita juustolla. Nosta 200-asteiseen uuniin kypsymään noin 20 minuutiksi.

Tuoreimmat aiheesta

Täytetty kesäkurpitsa