Kuorrutettu vihanneshöystö
Makujen hyvää edullisesti -teemaviikko käynnistyy Sami Garamin kuorrutetulla kasvishöystöllä. Kasvikset sopivat sellaisenaan syötäväksi tai vaikkapa liharuokien lisukkeeksi. Yhdelle annokselle kertyy hintaa noin 2,25 euroa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g porkkanaa
- 300 g kukkakaalia
- 100 g sipulia
- 200 g paprikaa
- 300 g tomaattia
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- kuivattua basilikaa ja oreganoa
- suolaa
- mustapippuria
- öljyä
- 100 g juustoraastetta
Valmistusohje
Kuori ja paloittele kasvikset ja paista ne pannulla kevyesti tilkassa öljyä. Aloita valkosipulinkynsien paistamisella. Jatka sitten kypsymisjärjestyksessä niin, että kovat ja hitaasti kypsyvät kasvikset pääsevät ensin pannulle ja alkavat hiukan kypsyä ennen seuraavien lisäämistä.
Kun kaikki kasvikset ovat mukana, lisää tomaattipyree ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Hauduta hetki. Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa vihanneshöystö siihen ja ripottele juustoraaste pinnalle. Kuorruta uunissa grillivastuksen alla niin, että juusto sulaa ja saa hiukan väriä pintaansa. Tarjoa sellaisenaan tai riisin tai pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka