Kuorrutettu vihanneshöystö

Makujen hyvää edullisesti -teemaviikko käynnistyy Sami Garamin kuorrutetulla kasvishöystöllä. Kasvikset sopivat sellaisenaan syötäväksi tai vaikkapa liharuokien lisukkeeksi. Yhdelle annokselle kertyy hintaa noin 2,25 euroa.

Ainekset

  • 200 g porkkanaa
  • 300 g kukkakaalia
  • 100 g sipulia
  • 200 g paprikaa
  • 300 g tomaattia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • kuivattua basilikaa ja oreganoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • 100 g juustoraastetta

Valmistusohje

Kuori ja paloittele kasvikset ja paista ne pannulla kevyesti tilkassa öljyä. Aloita valkosipulinkynsien paistamisella. Jatka sitten kypsymisjärjestyksessä niin, että kovat ja hitaasti kypsyvät kasvikset pääsevät ensin pannulle ja alkavat hiukan kypsyä ennen seuraavien lisäämistä.

Kun kaikki kasvikset ovat mukana, lisää tomaattipyree ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Hauduta hetki. Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa vihanneshöystö siihen ja ripottele juustoraaste pinnalle. Kuorruta uunissa grillivastuksen alla niin, että juusto sulaa ja saa hiukan väriä pintaansa. Tarjoa sellaisenaan tai riisin tai pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!