Jauhelihatäytteiset ohukaiset
Nämä ovat jotakin kevätkääröjen ja crepsien väliltä. Tarjoile kääryleiden ohessa soijaa omasta kulhostaan.
Neljälle
- 2 munaa
- 2 dl vehnäjauhoa
- 5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
Täyte
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 300 g sikajauhelihaa
- 1 purjo
- 1 pieni kiinankaali
- 1 purkki pavunituja
- suolaa ja pippuria
- kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Vatkaa ohukaistaikinan ainekset keskenään. Anna turvota hetki.
2. Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä. Lisää jauheliha ruskistumaan ja murusta se puuhaarukalla. Mausta suolalla ja pippurilla ja hauduta 20 minuuttia. Suikaloi purjo ja kiinankaali. Kääntele ne molemmat sekä valutetut pavunidut jauhelihaseokseen. Mausta soijalla ja anna poreilla hiljaa 20 minuuttia.
3. Paista pienehköjä, ohuita lettuja. Nosta jokaiselle letulle täytettä, pyöritä rullalle ja tarjoile lämpiminä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"