Suklaapiirakka

Rapea piirakkapohja ja sen mehevä suklaatäyte on täydellinen päätös onnistuneelle aterialle. Kupillinen vahvaa kahvia on varma valinta piirakan kumppaniksi.

12 palaa

  • 125 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa suklaata

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa
  • hedelmiä

Valmistusohje

1. Piirakkapohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Aseta vuoan reunoille alumiinifolion suikale ja pistele pohja haarukalla. Nosta vuoka noin 15 minuutiksi kylmään ennen esipaistamista. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia, poista foliosuikale ja anna pohjan jäähtyä. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.

2. Täyte: Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa munat ja sokeri ja lisää joukkoon siirappi ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon suklaa. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 40-45 minuuttia. Tarjoa lisänä kevyesti vatkattua kermaa ja viipaloituja hedelmiä.

Parhaat ruokaohjelmat