Jogurttivanukas
Rapeat paahdetut digestiivikeksit kruunaavat nämä pienet pannacotta-tyyliset vanukkaat. Tämä on paitsi hyvänmakuinen, myös kevyt jälkiruokavaihtoehto, täydellinen aterian lopetus silloin, kun ei halua tuntea itseään liian kylläiseksi.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 2 dl kevytkermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sokeria
- 3 liivatelehteä
- 1 pikari mustikkajogurttia
- 1 pikari passionjogurttia
- 2 digestiivikeksiä
Koristeeksi
- ananaskirsikoita
Valmistusohje
1. Pane liivatteet likoamaan veteen. Kiehauta kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Ota kasari tulelta ja sulata puristetut liivatelehdet kermaseokseen. Jaa kermaseos kahteen kulhoon ja sekoita toiseen mustikkajogurtti ja toiseen passiohedelmäjogurtti.
2. Kaada neljään lasiin mustikkajogurttikermaa ja pane pakastimeen hyytymään. Ota lasit ulos 15 minuutin kuluttua ja kaada passionseos päälle. Laita lasit nyt jääkaappiin hyytymään.
3. Ennen tarjoilua sirottele annosten päälle paahdettuja digestiivikeksimuruja. Koristele ananaskirsikoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"