Joulun lipeäkala lisukkeilla
Julkaistu
Lipeäkalaa on pakko olla joulupöydässä.
Neljälle
- noin 2 kg lipeäkalaa
- 4 tl suolaa
Kastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4-5 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl sinappia
- 1 rkl murskattuja maustepippureita
Tarjoiluun
- vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala kylmään veteen muutamaksi tunniksi ennen valmistusta, valuta.
2. Laita kala lihapuoli ylöspäin uunivuokaan tai uunipannuun. Ripottele päälle suolaa ja peitä vuoka alumiinifoliolla.
3. Laita kala uunin keskitasolle, n. 40-50 minuutiksi. Kaada vuoasta neste.
4. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää maito ja keitä 5-10 minuuttia. Mausta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku