Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joulun lipeäkala lisukkeilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lipeäkalaa on pakko olla joulupöydässä.

Neljälle

  • noin 2 kg lipeäkalaa
  • 4 tl suolaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4-5 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl sinappia
  • 1 rkl murskattuja maustepippureita

Tarjoiluun

  • vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita kala kylmään veteen muutamaksi tunniksi ennen valmistusta, valuta.

2. Laita kala lihapuoli ylöspäin uunivuokaan tai uunipannuun. Ripottele päälle suolaa ja peitä vuoka alumiinifoliolla.

3. Laita kala uunin keskitasolle, n. 40-50 minuutiksi. Kaada vuoasta neste.

4. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää maito ja keitä 5-10 minuuttia. Mausta.

Tuoreimmat aiheesta

Lipeäkala