Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sinappimuhennettu lipeäkala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaikki valmistetaan yhdessä vuoassa – kätevää ja käytännöllistä. Tämä on hyvä tapa käyttää tähteitä. Luultavasti joudut kuitenkin keitettämään uuden kastikkeen, sillä tätä herkkua kuluu paljon!

Neljälle

  • n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
  • n. 8 keitettyä, kylmää perunaa

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä kuutiosta
  • 2-3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 rkl karkeaa joulusinappia
  • hieman keltaisia sinapinsiemeniä
  • vihreitä herneitä lisukkeeksi

Valmistusohje

1. Perkaa lipeäkala ja kuori perunat.

2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää lientä ja maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen.

3. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta sinapilla.

4. Kääntele varoen kala ja viipaloidut perunat kastikkeeseen, kuumenna ja ripottele päälle sinapinsiemeniä ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos