Sinappimuhennettu lipeäkala
Kaikki valmistetaan yhdessä vuoassa – kätevää ja käytännöllistä. Tämä on hyvä tapa käyttää tähteitä. Luultavasti joudut kuitenkin keitettämään uuden kastikkeen, sillä tätä herkkua kuluu paljon!
Neljälle
- n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
- n. 8 keitettyä, kylmää perunaa
Kastike
- 3 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä kuutiosta
- 2-3 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2-3 rkl karkeaa joulusinappia
- hieman keltaisia sinapinsiemeniä
- vihreitä herneitä lisukkeeksi
Valmistusohje
1. Perkaa lipeäkala ja kuori perunat.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää lientä ja maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
3. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta sinapilla.
4. Kääntele varoen kala ja viipaloidut perunat kastikkeeseen, kuumenna ja ripottele päälle sinapinsiemeniä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä