Nopeat uunikeitetyt silakat
Kun kaadat liemen kuumana kalojen päälle, ne kypsyvät nopeasti uunissa. Tämä ruoka sopii yhtä hyvin joulupöytään kuin kesäpuhvettiinkin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
5-6 hengelle
- 1 kg silakkafileitä
- suolaa
- 1 nippu tilliä
Liemi
- 2 dl etikkaa
- 5 dl vettä
- 3 pientä laakerinlehteä
- 10 kokonaista valkopippuria
- 10 kokonaista maustepippuria
- 4 tl sokeria
- 2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa silakat lihapuolelta. Silppua tilli ja sirota hiukan silakoille. Kääri fileet rullalle ja aseta rullat tiheästi uunivuokaan.
2. Keitä lientä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia. Kaada liemi silakkarullien päälle. Peitä vuoka foliolla.
3 Laita vuoka unin keskitasolle, 5-10 minuuttia riittää, silakkarullat kypsyvät nopeasti. Jäähdytä tarjolle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku