Nopeat uunikeitetyt silakat

Kun kaadat liemen kuumana kalojen päälle, ne kypsyvät nopeasti uunissa. Tämä ruoka sopii yhtä hyvin joulupöytään kuin kesäpuhvettiinkin.

5-6 hengelle

  • 1 kg silakkafileitä
  • suolaa
  • 1 nippu tilliä

Liemi

  • 2 dl etikkaa
  • 5 dl vettä
  • 3 pientä laakerinlehteä
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 4 tl sokeria
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Suolaa silakat lihapuolelta. Silppua tilli ja sirota hiukan silakoille. Kääri fileet rullalle ja aseta rullat tiheästi uunivuokaan.

2. Keitä lientä kokoon ilman kantta noin 15 minuuttia. Kaada liemi silakkarullien päälle. Peitä vuoka foliolla.

3 Laita vuoka unin keskitasolle, 5-10 minuuttia riittää, silakkarullat kypsyvät nopeasti. Jäähdytä tarjolle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.