Juhlakinkku grillikauden lisukkeilla

Kinkku maistuu kesälläkin. Kevyt liha saa rinnalleen kauden lisukkeita.

Ainekset

  • pala valmista kinkkua
  • 2 naurista
  • 3 porkkanaa
  • 400 g perunaa
  • 1 punasipuli
  • nippu timjamia
  • nippu rosmariinia
  • suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl yrtti creme fraichea
  • sinappia

Valmistusohje

Grillaa valmis kinkku kuumaksi sellaisenaan ja viipaloi se.

Pilko nauris, porkkana, peruna ja punasipuli ja sekoita kulhossa maustaen timjamilla, rosmariinilla ja suolalla.

Lisää hiukan öljyä ja nosta vihannekset foliopalan päälle.

Lusikoi creme fraichea päälle ja sulje paketti. Grillaa 15-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Tarjoa sinappia juhlakinkun kastikkeena.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.