Juhlakinkku grillikauden lisukkeilla
Kinkku maistuu kesälläkin. Kevyt liha saa rinnalleen kauden lisukkeita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- pala valmista kinkkua
- 2 naurista
- 3 porkkanaa
- 400 g perunaa
- 1 punasipuli
- nippu timjamia
- nippu rosmariinia
- suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 dl yrtti creme fraichea
- sinappia
Valmistusohje
Grillaa valmis kinkku kuumaksi sellaisenaan ja viipaloi se.
Pilko nauris, porkkana, peruna ja punasipuli ja sekoita kulhossa maustaen timjamilla, rosmariinilla ja suolalla.
Lisää hiukan öljyä ja nosta vihannekset foliopalan päälle.
Lusikoi creme fraichea päälle ja sulje paketti. Grillaa 15-25 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarjoa sinappia juhlakinkun kastikkeena.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku