Makaronivelli – lohturuokaa menneiltä vuosikymmeniltä
Julkaistu
Makaronivelli on menneiden vuosikymmenten klassikko. Tässä on kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan. Resepti ja kuva: Raisio/Katja Vuorinen.
- Aktiivinen valmistusaika: 5min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 2 dl vettä
- 2 dl makaronia
- 1 l täysmaitoa
- ½ dl vettä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½-1 tl suolaa
- sokeria ripaus
Valmistusohje
- Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
- Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
- Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
- Keitä vielä noin 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi suola ja sokeri.
Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät