Makaronivelli – lohturuokaa menneiltä vuosikymmeniltä
Julkaistu
Makaronivelli on menneiden vuosikymmenten klassikko. Tässä on kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan. Resepti ja kuva: Raisio/Katja Vuorinen.
- Aktiivinen valmistusaika: 5min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 2 dl vettä
- 2 dl makaronia
- 1 l täysmaitoa
- ½ dl vettä
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½-1 tl suolaa
- sokeria ripaus
Valmistusohje
- Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
- Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
- Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
- Keitä vielä noin 5 minuuttia.
- Lisää lopuksi suola ja sokeri.
Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti