Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Makaronivelli – lohturuokaa menneiltä vuosikymmeniltä

Makaronivelli Torino
Makaronivelli vie muistoihin menneille vuosikymmenille.Raisio
Julkaistu 09.11.2023 08:46

MTV LIFESTYLE

Makaronivelli on menneiden vuosikymmenten klassikko. Tässä on kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan. Resepti ja kuva: Raisio/Katja Vuorinen.

  • Kokonaisvalmistusaika: 20 min
  • Aktiivinen aika: 5 min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 dl makaronia
  • 1 l täysmaitoa
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½-1 tl suolaa
  • sokeria ripaus

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
  2. Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
  3. Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
  4. Keitä vielä noin 5 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi suola ja sokeri.

Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Tuoreimmat aiheesta

Puuro