Makaronivelli – lohturuokaa menneiltä vuosikymmeniltä

Makaronivelli Torino
Makaronivelli vie muistoihin menneille vuosikymmenille. Raisio

Makaronivelli on menneiden vuosikymmenten klassikko. Tässä on kotoisaa lohturuokaa parhaimmillaan. Resepti ja kuva: Raisio/Katja Vuorinen.

  • Aktiivinen valmistusaika: 5min
  • Kokonaisvalmistusaika: 20min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 dl makaronia
  • 1 l täysmaitoa
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½-1 tl suolaa
  • sokeria ripaus

Valmistusohje

  1. Kiehauta vesi, lisää makaronit, keitä sen aikaa, että vesi on imeytynyt makaroneihin.
  2. Lisää maito. Anna vellin kypsyä kevyesti kiehuen noin 10 minuuttia (mittaa aika siitä, kun maito alkaa kiehua).
  3. Sekoita vehnäjauhot veden joukkoon. Lisää suuruste ohuena nauhana maidon joukkoon hyvin sekoittaen.
  4. Keitä vielä noin 5 minuuttia.
  5. Lisää lopuksi suola ja sokeri.

Resepti: Katja Vuorinen, Raision testikeittiö

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!