Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pasta-juuresgratiini

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juureksia on hyvä käyttää talvella – ja ne ovat terveellisiäkin.

Neljälle

  • 3 porkkanaa, raasteena
  • 1 lohko juuriselleriä, raasteena
  • 2 palsternakkaa, raasteena
  • 2 dl purjoa, suikaleina
  • 4 annosta pastaa, keitettynä
  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 2 dl mustia oliiveja

Juustokastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 3 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Raasta kaikki juurekset ja viipaloi purjo. Keitä pasta. Paista pekoni kevyesti ja valuta. Sekoita kaikki uunivuoassa, kääntele mukaan oliivit.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista margariini ja jauhot, lisää maito. Mausta ja anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia. Kääntele mukaan juusto ja kaada kastike vuokaan. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisgratiini