Pasta-juuresgratiini

Juureksia on hyvä käyttää talvella – ja ne ovat terveellisiäkin.

Neljälle

  • 3 porkkanaa, raasteena
  • 1 lohko juuriselleriä, raasteena
  • 2 palsternakkaa, raasteena
  • 2 dl purjoa, suikaleina
  • 4 annosta pastaa, keitettynä
  • 1 pkt pekonia, suikaleina
  • 2 dl mustia oliiveja

Juustokastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • 3 dl juustoraastetta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Raasta kaikki juurekset ja viipaloi purjo. Keitä pasta. Paista pekoni kevyesti ja valuta. Sekoita kaikki uunivuoassa, kääntele mukaan oliivit.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista margariini ja jauhot, lisää maito. Mausta ja anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia. Kääntele mukaan juusto ja kaada kastike vuokaan. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.