Pasta-juuresgratiini
Juureksia on hyvä käyttää talvella – ja ne ovat terveellisiäkin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 3 porkkanaa, raasteena
- 1 lohko juuriselleriä, raasteena
- 2 palsternakkaa, raasteena
- 2 dl purjoa, suikaleina
- 4 annosta pastaa, keitettynä
- 1 pkt pekonia, suikaleina
- 2 dl mustia oliiveja
Juustokastike
- 2 rkl margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- 3 dl juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Raasta kaikki juurekset ja viipaloi purjo. Keitä pasta. Paista pekoni kevyesti ja valuta. Sekoita kaikki uunivuoassa, kääntele mukaan oliivit.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista margariini ja jauhot, lisää maito. Mausta ja anna kastikkeen kiehua 10 minuuttia. Kääntele mukaan juusto ja kaada kastike vuokaan. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi